FAQ

30 jaar ervaring in ventilatie

Wat is de leveringstermijn van een zelfbouwpakket?

Een volledig zelfbouwpakket wordt standaard binnen de week op de werf geleverd. We hebben zelf een ruime voorraad van toestellen, leidingen, roosters, … beschikbaar die na orderverwerking direct kunnen worden uitgeleverd.

Heb ik speciaal gereedschap nodig?

Naast een boormachine, klein handgereedschap en slijpschijf heb je geen ander gereedschap nodig om ventilatie zelf te installeren. Sommige gereedschappen kunnen bij ons gehuurd worden. Voor de betonboringen kan je een beroep doen op één van onze betonboorders. Raadpleeg onze rubriek Services voor meer info.

Wat als ik stukken te kort heb?

De zelfbouwpakketten zijn altijd voorzien van een paar extra stukken van de verschillende diameters in geval van kleine wijzigingen in het tracé. Indien je toch nog een stuk tekort zou hebben kan je dit tijdens de kantooruren bestellen en afhalen in ons afhaalmagazijn in Brugge waar we een zeer ruime stock hebben.
Bij opstart van het ventilatiesysteem nemen wij alle ongebruikte en ongeschonden stukken en buizen op volle lengte terug en worden deze gecrediteerd. 

Wat als ik problemen heb bij de montage?

Wij garanderen bijstand bij problemen met de montage. Ofwel gebeurt dit telefonisch, via mail of door middel van een werfbezoek. We bieden ook de mogelijkheid om voor een paar uur een monteur in te huren. Raadpleeg onze rubriek Services voor alle diensten die we aanbieden.

Wat zijn de openingsuren van Serto?

Serto is iedere weekdag geopend van 9 tot 17u. Je kan ons dan steeds telefonisch bereiken of vul het contactformulier in op onze contactpagina

Geven jullie garantie?

We geven een garantie van 2 jaar na levering op het ventilatietoestel en alle toebehoren. Zijn er bepaalde stukken defect of ingedeukt bij levering, dan moeten deze binnen de 24u na levering gemeld worden.

Moet er onderhoud gebeuren op mijn ventilatiesysteem?

Naast het regelmatig vervangen van de filters is een 2-jaarlijks onderhoud sterk aan te bevelen om een lange levensduur van je ventilatietoestel en systeem te garanderen. Je kan daarvoor vrijblijvend een offerte aanvragen bij onze service- en onderhoudsdienst. Meer info in onze rubriek Onderhoud

Welke soorten filtersets bestaan er voor een systeem D of All-in-one systeem?

Het meest gangbaar zijn de zogenaamde groffilters (type G3 en G4) en de fijnfilters (F6-F8). De groffilters zijn grove filters die de grove stofdeeltjes tegenhouden die van buiten naar binnen komen. Ze beschermen ook de warmtewisselaar in de warmte terugwin unit (WTW) tegen vervuiling. De fijnfilters zijn vooral bedoeld om de lucht die in de woning wordt geblazen te filteren.

Waar kan ik filters kopen voor mijn ventilatiesysteem D of All-in-one systeem?

Wij hebben een ruime voorraad aan filters in ons magazijn. Stuur een mail naar service@sertoventilatie.be met vermelding van je projectnummer, merk en type toestel en gewenste filterset.