aardwarmtewisselaar

AARDWARMTEWISSELAAR

Gedaan met slecht slapen in een warme zomer en dat futloze gevoel! Via een ondergronds kanalennet kun je de temperaturen flink doen afkoelen op een ecologische manier. Zelfs een buitenlucht van 30 - 35°C koelt ondergronds af tot een 16°C met deze aardwarmtewisselaar en je WTW toestel blaast deze koele lucht rechtstreeks binnen in je leefruimte en slaapkamers. Comfortabel werken en rustig slapen zonder extra energieverbruik!

Een lucht-aardwarmtewisselaar maakt gebruik van de energieopslagcapaciteit van de bodem vanaf een diepte van ongeveer 1,50 m via een horizontaal geplaatst buizensysteem. Dit buizensysteem verwarmt de lucht voor in de winter en koelt de ventilatielucht in de zomer. Vooral de koeling van inkomende ventilatielucht heeft een positief effect op de "oververhitting" in de woning. Deze kan je ingegeven in de EPB software en geeft een daling van het E-peil.

Voor het Serto zelfbouwpakket D of D+ kiezen we voor de Thermo Awadukt van Rehau. Zij hebben als eerste een lucht-aardwarmtewisselaar ontwikkeld met buizen die voorzien zijn van een antibacteriële binnenlaag. Via deze lucht-aardwarmtewisselaar bespaar je niet alleen kosten en energie, maar garandeer je ook de luchtkwaliteit die wordt binnengeblazen.

TERUG NAAR VENTILATIE D/D+